Blinker Café

25 januari 2023

Met drie lokale historici en topmuziek

Het lijkt dat de behoefte om elkaar te ontmoeten steeds groter wordt. Daarom hebben Judith Voigt, Ben Groenendijk en Herman Stuijver het initiatief ontplooid om te starten met Blinker Café. Op een avond samen genieten van gesprek en muziek. Voorlopig zijn er drie Blinker Cafés gepland. De eerste is op woensdagavond 25 januari om 20.00 uur in De Blinker, Parklaan 5 te Kortenhoef. Thema van de openingsavond is 'Kortenhoef en 's-Graveland vroeger'. Het wordt een avond met drie prominente gasten en gevarieerde muziek. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Krijn Spaan is wat betreft Oud-Kortenhoef dé autoriteit. Hij is al jarenlang bezig om alles over de Kortenhoefsedijk en Moleneind in een boekenreeks op papier te zetten. Bovendien is Krijn een begenadigd verteller. Dat wordt smullen als het gaat om Kortenhoefse wetenswaardigheden.

Dat geldt ook voor Kees Smallenburg, die zeer goed op de hoogte is over wat zich allemaal heeft afgespeeld op Noorder- en Zuidereinde te 's-Graveland. Hij is dan ook niet voor niets voortrekker van een boek over 400 jaar 's-Graveland in 2025.

Wie regelmatig Facebook raadpleegt, kan niet heen om Jan Schriek die bijna dagelijks foto's van vroeger en nu publiceert over de dorpen. Jans kennis van namen en plaatsen is bijna onuitputtelijk. Met z'n ervaring bij de Historische Kring kan Jan een flinke duit in het zakje doen over Kortenhoef en 's-Graveland.


...en met muziek

Tussen de diverse gespreksrondes is er veel ruimte voor muziek. De Prettige Acht met acht mooie stemmen zal vier keer optreden met eigentijdse close-harmony songs. Maar ook Marlous Lazal (foto) zal u opbeuren met haar repertoire. Zij is onder andere bekend van haar lied 'Kerkje op de dijk', over het Oude Kerkje in Kortenhoef. Hoe toepasselijk! Een dierbaar lied over een prachtige plek. Marlous is een topzangeres die zingt met 'de pulserende hartslag van Buenos Aires om je daarna te laten verstillen in het oer-Hollandse landschap van dichters als Nescio en Slauerhoff'.